Voor 14.00 uur besteld morgen in huis. Winkelcentrum 3 Malden 024 388 1613

Retourneren

  

Hoe retourneer ik mijn bestelling?

Is je bestelling niet helemaal wat je ervan verwacht had? Jammer, maar geen enkel probleem om deze te retourneren. Bij SchoenMaatje heb je altijd de mogelijkheid je bestelling terug te sturen binnen 14 dagen na factuurdatum. De verpakking waarin de bestelling ontvangen is, kun je hergebruiken om je retour op te sturen.

Wil je dat je retour snel en foutloos afgehandeld wordt? Gebruik dan het retourformulier dat meegestuurd is met je bestelling, vul hem in en stop deze bij het pakket dat je retour stuurt. Ontbreekt het formulier of ben je hem kwijt? Download het retour formulier dan hier.

Geef je pakket af bij een DHL ServicePoint
Maak een label aan via de website van DHL. De kosten hiervan zijn €5,95 en zijn voor eigen rekening. Volg voor deze optie de onderstaande stappen:

Let op! Je ontvangt van de baliemedewerker een verzendbewijs met daarop een track & trace code. Bewaar het verzendbewijs goed totdat je retour volledig is verwerkt en is terugbetaald. Zonder een geldig verzendbewijs met daarop een track & trace code, adres, gewicht en datum van verzending kunnen wij geen onderzoek starten naar een vermiste retour indien hij niet aankomt en zullen wij jouw retour dus niet terugbetalen.

Belangrijke voorwaarden

 • Zowel het risico als de kosten van het verzenden zijn bij een retournering voor eigen rekening! Stuur de artikelen die je wenst te retourneren in één zending terug om ervoor te zorgen dat de retourzending spoedig kan worden verwerkt. Wil je geen retourkosten betalen, dan kun je je pakketje retour brengen naar onze winkel in Malden: Winkelcentrum 3, 6581 BV Malden. Dat kan van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur.
 • Wij nemen retourzendingen alleen in behandeling als deze in originele staat inclusief labels & verpakkingen worden teruggestuurd. Beschadigde en/of gebruikte schoenen worden geweigerd en teruggestuurd.
 • Niet-identificeerbare retourzendingen worden zo mogelijk teruggestuurd naar de afzender.
 • Zonder track & trace code wordt er geen onderzoek opgestart naar vermiste retouren. Houd er dus rekening mee dat bewijs van verzending met track & trace code vereist is om in aanmerking te komen voor terugbetaling.


Kan ik mijn pakket ook retourneren via een andere pakketdienst?
Je pakket retourneren via een andere pakketdienst dan DHL kan uiteraard ook. De kosten hiervan zijn volledig voor eigen rekening. Volg voor deze optie onderstaande stappen:

 • Vul het retourformulier in en voeg deze toe aan het retourpakket
 • Noteer het volgende retouradres op het pakket:
 • SchoenMaatje 

t.a.v. Webshop
Winkelcentrum 3
6581 BV Malden

 • Lever je pakket af bij een servicepunt van de gekozen vervoerder en zorg dat het oude verzendetiket onleesbaar is.

 Let op! Je ontvangt van de baliemedewerker een verzendbewijs met daarop een track & trace code. Bewaar het verzendbewijs goed totdat je retour volledig is verwerkt en is terugbetaald. Zonder een geldig verzendbewijs met daarop een track & trace code kunnen wij geen onderzoek starten naar een vermiste retour indien deze niet aankomt en zullen wij jouw retour dus niet terugbetalen.

Overige vragen

Wat zijn de kosten voor retourneren in Nederland?
Wanneer je het pakket retourneert via een DHL ServicePoint zijn de kosten hiervan €5,95. Stuur je het pakket met een reguliere verzending zoals PostNL ook dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Hoelang duurt het voordat ik mijn geld terug krijg?
Een retourzending en verwerking hiervan duurt maximaal 10 werkdagen. Na ontvangst van je retourzending wordt het bedrag direct door ons teruggestort op je (bank)rekening welke gebruikt is tijdens het plaatsen van je bestelling. Dit duurt vanaf het moment van overmaken maximaal 8 werkdagen. 

Wat zijn de retourvoorwaarden?
Artikelen moeten binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden. De schoenen die je wilt retourneren dienen ongedragen te zijn en moeten inclusief labels & verpakkingen teruggestuurd worden. Daarnaast mogen de schoenen geen gebruikssporen bevatten. Voldoen de geretourneerde producten niet aan deze retourvoorwaarden, dan kunnen we je retour helaas niet verwerken.

Mijn retour voldoet niet aan de retourvoorwaarden, wat nu?
Wanneer een artikel niet voldoet aan onze retourvoorwaarden, kun je deze helaas niet retourneren. Onze retourverwerking stelt aan de hand van diverse toetsingen vast of een retour gestuurd artikel voldoet aan de voorwaarden. Voldoet je retour niet aan de voorwaarden, dan kunnen we deze niet verwerken en niet overgaan op terugbetaling.

Ik heb geen retourformulier, wat nu?
Download het retourformulier hier. Zonder retourformulier kunnen wij je retour helaas niet verwerken.

Hebben jullie mijn retour ontvangen?
Wanneer je het pakket retour hebt verstuurd, duurt het maximaal 10 werkdagen voordat we je retour hebben ontvangen en verwerkt. Zodra je retour bij ons is verwerkt, ontvang je een e-mail met daarin verdere informatie over je terugbetaling.

Kan ik een artikel omruilen?
Nee, het is helaas niet mogelijk om een artikel te ruilen. Wil je een andere maat of kleur? Dan kun je een nieuwe order plaatsen.

Wat moet ik doen als mijn bestelling niet klopt?
Dit lossen we zo snel mogelijk op! Neem contact op met onze klantenservice via webshop@schoenmaatje.com of via WhatsApp: o6-52631553. Vermeld hier duidelijk jouw naam, bestelnummer en de items waar het om gaat. Dan zullen wij je zo snel mogelijk helpen om het op te lossen.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren in België, Luxemburg en Duitsland?
Is je bestelling niet helemaal wat je ervan verwacht had? Jammer, maar geen enkel probleem om deze te retourneren. Bij SchoenMaatje heb je altijd de mogelijkheid je bestelling terug te sturen binnen 14 dagen na factuurdatum. Wil je dat je retour snel en foutloos afgehandeld wordt? Gebruik dan het retourformulier dat meegestuurd is met je bestelling, vul hem in en stop deze bij het pakket dat je retour stuurt. Ontbreekt het formulier of ben je hem kwijt? Geen probleem, neem dan contact op met 024-3881613.

– België en Luxemburg
Door gebruik te maken van ons retourbeleid is het retourneren van je bestelling zo geregeld. Volg voor deze optie onderstaande stappen:

De kosten voor een retour vanuit België of Luxemburg zie je onderstaand en worden ingehouden van het terug te storten bedrag. Retourneren vanuit Duitsland is voor eigen rekening.

België: €5,95
Luxemburg: €8,95

– Duitsland
Stuur je een pakket retour vanuit Duitsland dan kun je deze retourneren via een pakketdienst naar eigen keuze. De kosten hiervan verschillen per gekozen vervoerder. Volg voor deze optie onderstaande stappen:

 • Download het retourformulier en voeg deze toe aan het retourpakket
 • Knip het retourlabel uit en plak deze op de doos over het oude verzendetiket
 • Lever je pakket af bij een servicepunt van de gekozen vervoerder en zorg dat het oude verzendetiket onleesbaar is.

Let op! Je ontvangt van de baliemedewerker een verzendbewijs met daarop een track & trace code. Bewaar het verzendbewijs goed totdat je retour volledig is verwerkt en is terugbetaald. Zonder een geldig verzendbewijs met daarop een track & trace code, adres, gewicht en datum van verzending kunnen wij geen onderzoek starten naar vermiste retour en zullen wij jouw retour dus niet terugbetalen.

Heb je vragen over je retour vanuit het buitenland, neem dan contact op met onze klantenservice. Ze zijn bereikbaar op werkdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur via het mailadres: webshop@schoenmaatje.com.